Historik?

FTP står för "File Transfer Protocol", fritt översatt till svenska ett protokoll för att överföra filer. Första hänvisningen till ftp kom redan 1973 i en så kallad RFC (Request For Comment), dvs ett förslag till en standard. Efter epost är det det ett av de äldsta tjänsterna på internet.

Hur fungerar FTP

För att överföra en fil via FTP krävs det en FTP-server och en FTP-klient. Klienten är ett program som man har på sin egen dator och servern är en dator med serverprogramvara som alltid är uppkopplad mot Internet. I FTP-klienten skriver man in adressen till servern och även ett användarnamn och lösenord. Utan det sista så får man begränsad tillgång till de filer som ligger på servern.

Enkel beskrivning av teknik

Vi tillhandahåller en FTP-server som du kan skicka upp och hämta hem filer från. Servern finns alltid tillgänglig och har en direkt förbindelse till Internet. Det enda som du och dina kunder behöver är en FTP-klient. Det finns ett antal program, många av dessa är helt fria att ladda ner och använda. Lite längre ner på denna sida hittar du länkar till några program.

Hur kan du använda det

Alla har vi haft problem med att skicka stora filer via epost. Med 24ftp har du inga begränsningar på storlek förutom din tjänsts maxgräns. Du kan enkelt skicka upp en filer och dokument till servern och kunden kan ladda ner när det passar honom/henne bäst.

Hur gör dina kunder för att skicka / ta emot

Börja med att skaffa ett FTP-program, du har en lista på program som vi rekommenderar nedan.

Vilka program kan du använda

Windows

Smart FTP
http://www.smartftp.com/
ca 400 kr


FileZilla
http://filezilla.sourceforge.net/
Gratis


FTP Wanderer
http://www.pablosoftwaresolutions.com/html/ftp_wanderer.html
Gratis


Mac OS 9

Fetch
http://fetchsoftworks.com/
ca 250 kr


Mac OS X

CyberDuck
http://icu.unizh.ch/~dkocher/cyberduck/
Gratis


Transmit
http://www.panic.com/transmit/
ca 300 kr


Fetch
http://fetchsoftworks.com/
ca 250 kr


Trygghet är viktigt

Vi tycker det är viktigt att kunder bemöts och problem avhjälps på bästa möjliga sätt.
Av denna anledning inkluderar vi kostnadsfritt kundtjänst och teknisk support via e-post och telefon under kontorstid. Vår support har hög teknisk kompetens, vilket gör att vi snabbt kan svara på Dina frågor samt ge dig den hjälp du behöver.

Den bakomliggande tekniken i vår tjänst är baserad på Linux med högpresterande ftp-servrar. Alla servrar finns i vår serverhall i Malmö där övervakning sker dygnet runt. Våra servrar är direkt anslutna till Internet. För att säkerställa stabiliteten för våra tjänster använder vi väl beprövad teknik och system.